Limfna drenaža

Poboljšajte opće zdravlje i dobrobit vašeg tijela

Zašto limfna drenaža?

Sjedilački način života, stresni dani na poslu i brza putovanja ostavljaju tragove na vašem tijelu.
Limfna drenaža je terapija kojom se metodom upuhivanja zraka stvara pritisak na točno određene dijelove tijela, čime se mehanički potiskuje nataložena međustanična tekućina.
Terapijom se potiče funkcija limfnog sustava pa se tako brže izlučuju štetne tvari iz tijela kao i suvišne tekućine.
Cjelokupni tretman dovodi do stanja opuštenosti, prestanka natečenosti i boli koja je eventualno bila prisutna ranije.

Nježno i opuštajuće

Opis tretmana

Saznanje da suvremeni način života pored dobrih donosi i cijeli niz neugodnih i nepoželjnih stvari, postaje sve jasnije i bolnije. Neprestani stres, predugo sjedenje uz premalo gibanja, prekomjerna tjelesna težina, nepravilna prehrana – sve to predstavlja opterećenje za naš organizam. Posljedice su loša prokrvljenost tkiva – posebno nogu, stražnjice i trbuha, nakupljanje otpadnih produkta metabolizma, punjenje i povećanje volumena masnih stanica, oticanje nogu, pojava celulita i proširenih vena.

Limfna drenaža je medicinsko-kozmetički tretman koji potiče razgradnju celulita, smanjenje obujma, prokrvljenost tkiva i otklanjanje edema. Limfnom drenažom, zvanoj i presoterapija, postiže se ravnoteža tekućina u organizmu i bolje opće stanje organizma jer limfa – bezbojna tekućina koja se sastoji od plazme, bijelih krvnih stanica (limfociti) i nešto crvenih krvnih stanica, tj. njeni limfociti vežu na sebe strane ili kancerogene stanice, tvari, mikrobe te ih izbacuju iz tijela. Limfa prolazi kroz mnoge limfne žlijezde koje su veličine od 3 do 6 centimetara, a njihov je zadatak da kružeći cijelim tijelom, pročišćavaju limfu od bakterija.

U Studio Focus oridinaciji limfnu drenažu obavezno preporučamo našim klijenticama koje dolaze na tretmane oblikovanja tijela i žele još bolje rezultate. Limfna drenaža višestruko pozitivno djeluje na naš organizam jer prenosi hranjive tvari i kisik iz krvi do svake naše stanice, a na povratku sakuplja štetne tvari i vraća se u krvotok.

Prednosti limfne drenaže

Limfna drenaža pruža brojne prednosti, uključujući:

  1. Detoksikacija: Limfna drenaža potiče uklanjanje toksina iz tijela, čineći vas zdravijim.
  2. Smanjenje oteklina: Izvanredno je učinkovita u smanjenju oteklina i edema, bilo da su posljedica ozljede, operacije ili nekog medicinskog stanja.
  3. Podrška imunološkom sustavu: Redovitim tretmanima limfne drenaže, možete poboljšati svoj imunitet i otpornost na bolesti.
  4. Relaksacija: Ova metoda masaže poznata je po svom smirujućem učinku, koji može pomoći smanjiti stres i poboljšati opće mentalno zdravlje.

Kandidati

Kandidat za limfnu drenažu ste ako:

  • imate lošu prokrvljenost tkiva – posebno nogu, stražnjice i trbuha;
  • nakupljate otpadne produkte metabolizma;
  • vaše noge otiču;
  • vidite celulitne promjene kože i potkožja;
  • vam se pojavljuju nove ili uočite pogoršanje postojećih proširenih vena.

Priprema i oporavak

Pripreme za limfnu drenažu nema.
Sve što trebate napraviti jest opustiti se i uživati u tretmanu.
Naše specijalistice će pripremiti aparat i odgovarajući program za vas.

Oporavka nakon limfne drenaže nema.
Tretman možete napraviti u vrijeme pauze za ručak te odmah nakon nastaviti sa svojim svakodnevnim aktivnostima.

Tretman

Tretman uključuje 30 minuta drenaže u limfnim hlačama.
Za vrijeme tretmana mijenjanju se 3 programa uz pomoć kojih se želi postići što bolji drenažni efekt te izbacivanje toksina iz tijela.

Naše specijalistice savjetovati o tretmanu oblikovanja tijela i uklanjanja celulita, stanju Vašeg tijela i broju tretmana koji su Vam potrebni.

Detalji i zakazivanje termina

Limfna drenaža koristi nježne pokrete za poticanje limfe kroz limfne žile, što pomaže tijelu u uklanjanju toksina i ostalih nepoželjnih tvari. Ova metoda potiče regeneraciju tkiva, poboljšava imunološki sustav i može ublažiti simptome različitih stanja, poput limfedema, sinusitisa i rosacee.

Nudimo individualne tretmane limfne drenaže u našem centru, prilagođene vašim specifičnim potrebama i zdravstvenim uvjetima. Da biste saznali više o tome kako vam limfna drenaža može pomoći ili da biste zakazali tretman, kontaktirajte nas danas.

Ostvarite bolje zdravlje i dobrobit kroz snagu limfne drenaže. S nestrpljenjem očekujemo priliku da vas vodimo na tom putu.

Vaš "posao" je opustiti se