Uvjeti korištenja

Kupujte sigurno u našoj internet trgovini!

IZJAVA O PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI PODATAKA

Studio Focus vl. Snjezana Unuk  se obvezuje da neće zloupotrebljavati osobne podatke iz obrasca narudžbe. Osobnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet kupca (primjerice ime i prezime, e-mail adresa, adresa stanovanja i sl.). Studio Focus vl. Snjezana Unuk  neće dostavljati niti razotkriti osobne podatke kupca trećoj osobi, osim u slučajevima u kojima tako izričito propisuje zakon te u slučajevima kada je to potrebno za ispunjenje obveza. Svi podaci o kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

Svi djelatnici Studio Focus vl. Snjezana Unuk  i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Obavezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca na način da prikuplja samo osnovne podatke o kupcima koji su nužni za ispunjenje obveza. Podatke koji se pristupom na internet stranicu automatski bilježe, a nisu osobni podaci (vrste pretraživača, broj posjeta, vrijeme provedeno na stranicama i sl.)

Studio Focus vl. Snjezana Unuk  ima pravo koristiti isključivo radi ocjene posjećenosti internet stranice i radi poboljšanja njenog sadržaja i funkcionalnosti.

Studiofocus.hr informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka te redovito daje kupcima mogućost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške svrhe. U slučaju promjene bilo kojeg od osobnih podataka (npr. mjesto stanovanja, adresa dostave) koji se evidentiraju prilikom registracije, kupac je dužan o promjeni obavijestiti Studio Focus vl. Snjezana Unuk.
U slučaju promjene o kojoj nije obaviješten, Studio Focus vl. Snjezana Unuk  ne odgovara za bilo kakve nedostatke u pogledu narudžbe odnosno isporuke proizvoda.

Gore navedene odredbe o zaštiti osobnih podataka odnose se isključivo na početnu web stranicu web shop-a studiofocus.hr   te na sve stranice unutar studiofocus.hr  domene, a ne na vanjske stranice na koje upućuju linkovi studiofocus.hr   domeni, za koje stranice studiofocus.hr   nije nadležan niti odgovoran te za koje stranice studiofocus.hr   ne prikuplja i ne obrađuje podatke korisnika. Osim u slučaju elektronske narudžbe, u drugim slučajevima studiofocus.hr neće kupcu slati elektronske poruke ukoliko na to kupac nije izričito pristao.

Studio Focus vl. Snjezana Unuk
Ivekoviceva 3, 51000 Rijeka, Hrvatska
MBS: 97732303 – OIB: 90603211614

UVJETI PRODAJE WEB SHOP-A STUDIOFOCUS.HR

1. Osnovni pojmovi

U smislu ovih uvjeta prodaje, kupac je fizička ili pravna osoba koja naručuje ili plaća uslugu dostave proizvoda posredstvom web stranice studiofocus.hr,  Ivekovićeva 3 ,51000 Rijeka  Hrvatska (u daljnjem tekstu Studio Focus vl. Snjezana Unuk  – Web shop studiofocus.hr   (u daljnjem tekstu: web shop). Ukoliko su u podacima o kupcu upisani podaci o pravnoj osobi, tada se kupcem smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom kupca. Kupcem se smatra svaka osoba koja naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i plati naručeni proizvod. Primatelj se smatra osoba kojoj se proizvod isporučuje, a različita je od osobe kupca. Prema Zakonu o zaštiti potrošača maloljetne osobe ili potpuno poslovno nesposobne osobe ne mogu obavljati kupnju na daljinu, to mogu učiniti samo njihovi zakonski zastupnici.

2. Osobni podaci i poslovna sposobnost

Prihvaćanjem ovih uvjeta prodaje, kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni, da je poslovno sposoban, ovlašteni korisnik kreditne kartice, te da ne postoje nikakve poznate mu zapreke naručivanje i kupnju proizvoda od studiofocus.hr   tj. za kupnju na web shop-u. studiofocus.hr   sukladno izjavi o privatnosti i sigurnosti podataka prikuplja samo osnovne podatke koji su nužni za ispunjavanje obveza.

3. Narudžba i trenutak sklapanja ugovora

Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija i popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili kao neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe. Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na slijedeće načine: Internet bankarstvom, općom uplatom, virmanom. Narudžba se smatra zaprimljenom: u trenutku kada studiofocus.hr   elektroničkim putem zaprimi narudžbu te ovisno o mogućnosti provjere uplaćenog računa potvrdi uplatu. U trenutku kada je narudžba zaprimljena i da je iznos narudžbe uplaćen , studiofocus.hr   će elektronskim putem u obliku e-mail-a obavijestiti kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod naručen. Nakon što je na skladištu proizvod zapakiran studiofocus.hr   će elektronskim putem u obliku e-mail-a obavijestiti kupca da je kupio proizvod te da je proizvod poslan. Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu studiofocus.hr  će obavijestiti kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ te o roku u kojem je proizvod dobavljiv. Naručeni proizvod, ovisno o tome da li je dostupan na skladištu, studiofocus.hr   isporučuje u najkraćem mogućem roku. Ukoliko je proizvod naručen, a kao način plaćanja je odabran E-banking ili opća uplata, studiofocus.hr   se obvezuje rezervirati proizvod na skladištu u trajanju od 3 rada dana, ne uključujući subotu. Nakon isteka 3 radna dana od primitka narudžbe studiofocus.hr   ne jamči za raspoloživost proizvoda.

4. Način kupnje na web shop-u

Odabirom svakog proizvoda pored istog su ispisani detalji – ime proizvoda, kratak opis, cijena, količina te da li je dostupan na skladištu. Odabirom pojedinog proizvoda isti se uvrštava u meni „Košarica“. Cijene istaknute na stranicama pored pojedinog proizvoda vrijede za sve oblike plaćanja, te su izražene cijene konačne. Pristupom meniju „Košarica“ dobivate uvid u odabrane proizvode, njihovu količinu i cijenu. Proizvod uvršten u „Košaricu“ kupuje se klikom na tipku „Na blagajnu“. Nakon pritiska na tipku „Na blagajnu“ pristupate u obrazac narudžbe u koji ste dužni upisati osobne podatke. Ukoliko se osobni podaci kupca razlikuju od osobnih podataka primatelja dužni se odabirom navedene opcije točno naznačiti i podatke primatelja. Prilikom narudžbe pored svakog proizvoda biti će naznačena cijena poštarine. Cijena poštarine nije uključena u cijenu proizvoda. Nakon primitka podataka iz narudžbe na ekranu će biti istaknuta obavijest da je narudžba kupca zaprimljena, a kupac će o primitku narudžbe dobiti posebnu obavijest elektronskim putem na naznačenu e-mail adresu. Ukoliko je kao oblik plaćanja odabrano plaćanje E-banking-om, općom uplatom ili virmanom, a studiofocus.hr ne raspolaže naručenim proizvodom zbog nedostataka robe na skladištu, o tome će, u primjerenom roku, kupac biti obaviješten te će studiofocus.hr  izvršiti povrat uplaćenih novčanih sredstava. U slučaju gore navedene uplate, kupac odgovara i snosi rizik za točnost i istinitost dostavljenih podataka obzirom da će studiofocus.hr  izvršiti povrat sredstava sukladno dostavljenim podacima.

5. Naplata / autorizacija

Sve cijene izražene su u Eurima. Studio Focus vl. Snjezana Unuk  – Web shop studiofocus.hr nije obveznik PDV-a, te su izražene cijene konačne.
U slučaju plaćanja e-banking-om i općom uplatnicom troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.

6. Pravo na raskid ugovora

Kupac ima pravo raskinuti ugovor sukladno članku 44. Zakona o zaštiti potrošača. Ako je dostava iz bilo kojeg razloga izvršena prije zaprimanja obavijesti o raskidu ugovora, kupac može raskinuti ugovor uz plaćanje usluge pakiranja i dostave u ugovornom iznosu od 15 Eura, a ukoliko troškovi dostave prelaze ugovoreni iznos u iznosu troškova dostave. Odmah po zaprimanju obavijesti o raskidu ugovora, studiofocus.hr  će kupca e-mail-om obavijestiti da je dostava već izvršena i da je obvezan podmiriti ugovorne troškove pakiranja i dostave u iznosu 15 Eura, odnosno u iznosu troškova dostave ukoliko oni prelaze iznos od 15 Eura. U slučaju kada je ugovor raskinut nakon izvršene dostave proizvoda, kupac je dužan o svom trošku vratiti proizvod neoštećen i zapakiran u orginalnu ambalažu. Dostava se smatra izvršenom u trenutku kada je studiofocus.hr  predao proizvod dostavnoj službi. U slučaju raskida ugovora kod plaćanja kreditnom karticom, kartica neće biti terećena ukoliko su za to ispunjene gore navedene pretpostavke. U slučaju raskida ugovora kod plaćanja E-banking-om i općom uplatnicom, studiofocus.hr  će uplaćeni iznos koji je dužan vratiti kupcu umanjiti za iznos narudžbe koji se odnosi na ugovorni iznos troškova pakiranja i dostave ukoliko su za to ispunjene gore navedene pretpostavke.

7. Podaci o proizvodima

Podaci o proizvodima na web shop-u sačinjeni su temeljem baze podataka studiofocus.hr . Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. Studio Focus vl. Snjezana Unuk posebno ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo obzirom na postavke monitora na računalu kupca, razlike u percepciji boja kako ih kupac vidi na zaslonu i sl. U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda. Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani na web shop-u studiofocus.hr  podložni su bugovima, nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanih na web shop-u studiofocus.hr  zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor.

8. Raspoloživost proizvoda

Predmet narudžbe mogu biti samo proizvodi za koje je u narudžbi naznačeno da su raspoloživi na skladištu te proizvodi koji nisu raspoloživi na skladištu, ali su dobavljivi u roku od 7 radnih dana, ne uključujući subotu.

9. Dostava

Proizvode je moguće naručiti za dostavu na području Republike Hrvatske, prema uvjetima koji vrijede za svako područje dostave. Dostava na području Republike Hrvatske obavlja se putem DPD dostavne službe. U cijenu dostave uključeno je pakiranje proizvoda. U cijenu proizvoda nije uključena dostava, osim ukoliko nije drukčije naznačeno (naznaka – dostava besplatna). studiofocus.hr  se obvezuje isporučiti naručeni proizvod u roku od 5-7 radnih dana od dana sklapanja ugovora. Dostava se obavlja prema uvjetima korištenja usluga dostavne službe, a smatra se izvršenom u trenutku predaje proizvoda dostavnoj službi. Provjera ispravnosti narudžbe ovisi o Kupcu, a naknadne reklamacije se ne uvažavaju. Ako se proizvod koji je upućen kupcu odnosno primatelju vrati studiofocus.hr  jer dostavna služba nije uspjela izvršiti dostavu, kupac će o tome biti obaviješten e-mail-om te će mu biti ponuđene slijedeće mogućnosti: da se naručeni proizvod, na zahtjev kupca e-mail-om, ponovno dostavi na adresu kupca odnosno primatelja, da naručeni proizvod preuzme na adresi studiofocus.hr  uz prethodni telefonski dogovor o terminu preuzimanja. Ukoliko kupac u roku od 3 dana ne odgovori na upućeni mu e-mail i odabere jednu o ponuđenih mogućnosti, odabrani proizvod biti će dostavnom službom upućen na adresu kupca. Kada studiofocus.hr  putem dostavne službe isporuči proizvod kupcu odnosno primatelju kupac odnosno primatelj je dužan preuzeti proizvod potpisom na dostavnici, čime potvrđuje da je proizvod uredno isporučen.

10. Nedostaci na proizvodu

studiofocus.hr  ne odgovara kupcu odnosno primatelju za manje ogrebotine na proizvodima koje su nastale kao posljedica dostave robe putem dostavne službe, ukoliko ogrebotine ili manji nedostaci ne utječu na osnovna svojstva i upotrebljivost proizvoda. studiofocus.hr  ne odgovara kupcu odnosno primatelju ukoliko tehničke mogućnosti opreme kupca odnosno primatelja nisu dovoljne za ispravno korištenje proizvodom kao i ukoliko osobna svojstva kupca odnosno primatelja nisu dovoljna za upotrebu proizvoda. U slučaju nedostataka na proizvodu kupac može raskinuti ugovor samo ako je prethodno dao Prodavatelju naknadni primjereni rok za ispunjenje ugovora.

11. Povrat i reklamacije

U slučaju povrata robe kupac je dužan uputiti opravdanu reklamaciju studiofocus.hr  i to e-mailom, telefonski ili pismeno. Kupac ima pravo na povrat robe u sljedećim slučajevima: isporuka robe koja nije naručena, isporuka robe kojoj je istekao rok trajanja, isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu. Pri primitku robe provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu, te je kupac dužan da usporedi primljene artikle s računom, ukoliko nešto nedostaje odmah to napomenite jer naknadne reklamacije se neće uvažavati.

Platforma za on-line rješavanje potrošačkih sporova (Platforma za ORS)

Člankom 14. stavkom 1. Uredbe (EU) br. 524/2013. o online rješavanju potrošačkih sporova, koja se primjenjuje od 09. siječnja 2016. godine, propisana je obveza trgovaca sa sjedištem u Europskoj uniji koji sudjeluju u ugovorima o online prodaji ili uslugama te online tržištima koja su uspostavljena u Uniji da na lako dostupnom mjestu na svojim internetskim stranicama osiguravaju elektronsku poveznicu s Platformom za ORS.

12. Ostali uvjeti

Za valjanu narudžbu proizvoda osoba koja popunjava narudžbu mora biti starija od 18 godina. Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije. studiofocus.hr  zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta prodaje te iste može promijeniti bez prethodne najave, ali se obvezuje obavijestiti sve registrirane korisnike putem e-mail adresa koje su isti upisali prilikom registracije. Sve eventualne promjene primijenit će se na korištenje studiofocus.hr  stranica.

13. Primjena uvjeta prodaje

Korištenjem usluga web shop-a studiofocus.hr  prihvaćate ove uvjete prodaje. Ako niste suglasni s uvjetima nemojte koristiti ove stranice niti putem njih naručivati proizvode. Ove web stranice sadrže informacije o proizvodima i uslugama Studio Focus vl. Snjezana Unuk  te služe kao elektroničko prodajno mjesto – web shop. Studio Focus vl. Snjezana Unuk  ne odgovara za eventualnu štetu nastalu korištenjem ove web stranice te korištenjem informacija s ove web stranice u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.

14. Autorska prava

Studio Focus vl. Snjezana Unuk je nositelj autorskih prava na sadržaju i formatima ove web stranice. Cjelokupan sadržaj sa web stranice ne smije se koristiti bez dopuštenja Studio Focus vl. Snjezana Unuk  niti ustupati trećim osobama.

15. Završne odredbe

Prihvaćanjem ovih uvjeta prodaje kupac pristaje na odredbe ovih uvjeta te prihvaća da oni čine sastavni dio ugovora.